Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 2.4 JTD 136к. изгоря ама кое от 2те

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 156 2.4 JTD 136к. изгоря ама кое от 2те

вентилатора на купето почна да се варти на пална мощност и лампата на копчетата на компресора на климатика и за нагревателя на задното стъкло светнаха и не искат да угаснат . и се чудя кое исгоря централния блок за управлението на вс работи или само онова нещо дето прилича на радиаторче и стои до вентилатора / че него го сменях преди 4 месеца , но като изгоря предния път не светнаха и тия лампички/ . та въпроса ми е ако на някого му се е случвало ако може да ми даде съвет кое да купувам сега
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Чел съм, че ако се повреди блока(таралежката) за управление на вентилатора се получавало така, че вентилатора спирал да работи или работил на максимални обороти. При мен беше в спряло положение и след като смених двата транзистора в таралежката всичко се оправи. 12-13 лева струваха транзисторите и още 200 лева за станция за запояване
    Alfa-Romeo 156 2.5 V6
    Yamaha MT-09 Tracer

Comment

е то при мен 2 пати вече се чупи тая таралежка , нито един пат не светваха лампите , че и не искат да изгаснат и си мисля , че вече може да е заминал блока за управление с врътките на централната конзола , но може би ще трябва да сваля и 2те работи и да ги дам да ги замерят кое от 2те е заминало

Comment

Изключи двете букси от регулатора на обороти (таралежката) и на буксата с четирите пина:

Премери дали на пин 1 спрямо шаси има +12V, когато колата е на контакт. Ако няма, вероятно се касае за изгорял предпазител.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

а ако вс е наред най вероятно ще излезе пак проблема в тая "таралежка" . да я еба колко пъти ше ми гори . ама то най вероятно има проблем некаде в електрониката , въпроса ще е как да го намеря къде ? мамицата й и пунта мара , само ме нерви последно време

Comment

Ако пак се окаже таралежа, за да ти гори така вероятно имаш проблем във вентилатора. Вземи го смъкни и му виж втулки/лагери и пр. или направо го смени. Особено пък ако го е "давила" вода от преливника, направо си е взел-дал.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

абе доста си прискърцва , явно се е давил наистена и ще трябва се сменя , че и без тва ме дразни това скърцане , направо ме вбесява понякога

Comment

Working...
              X